Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2020-12-14T16:09:19: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg lever ikke op til folks forventninger

Indsendt af pige13 år


Hej

Jeg har før skrevet til jer og nu skriver jeg igen...

Jeg lever ikke op til folks forventninger og deres forventninger til mig er virkelig høje. Fx er der mange der syntes at et 10-tal til prøver ikke er særlig godt gået af mig. Det skal lige siges at jeg er pigen der altid laver lektier og laver ALT i gruppearbejde.

Jeg har fået det af vide af MANGE mennesker. Min bedsteveninde og andre venner, selv får de “kun” 7/10 hvor jeg har fået 12 og 10(10 to gange) og har et snit på 11,66 eller sådan noget. 

Jeg har altid klaret mig RIGTIG godt i skolen, men jeg kan ikke klare at mine venner forventer jeg får 12 hver gang og i alle fag.

Hvad skal jeg gøre?

P.s. tak for hjælpen de andre gange håber også i vil hjælpe mig denne gang.
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-12-14T11:50:35 1
Line

 Hej du

Kan 100% godt forstå at det sætter et kæmpe pres på dine skuldre, og der skal du vide at det er helt forkert af de andre at presse dig sådan.

Prøv at tænk på, at det kan være de selv er misundelige på dig, fordi at de ikke selv får så flotte karakterer som dig.
Så derfor bør du slet ikke tage det til dig, at de forventer du fx. får 12 hver gang - for det er sjældent man kan det.
Ingen mennesker er perfekte!

Synes du skal prøve ikke at overtænke det, andet end at de bare selv ville ønske de fik en høj karakter, og derfor er det selvfølgelig ikke okay, at de forventer så meget af dig hver gang.
Du fortjener de karakterer for det arbejde du laver, og ellers så fortæl dem at du synes det er træls at høre dem forvente du bare får 12 hver gang - ellers er de bare misundelige på dig, så det skal du ikke tage tungt, men i stedet vær stolt over at du kan få så fine karakterer.

Håber du kan bruge mit svar - ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. :-)

M.v.h. Line

2020-12-17T03:13:26 1
Ida

Hej med dig, 

Tusind tak for at skrive ind her, det er sejt at du gør det. 


Jeg ved at der er rigtig rigtig mange unge, som har det som dig - nemlig at kravene, forventningerne og presset er for stort og for høje. Tit er de faktisk umenneskeligt høje. Tanken om at man føler at man “skuffer” andre og ikke lever op til deres forventinger er heller ikke en rar følelse, men det er vigtigt at du husker på, at du er rigtig sej og er ekstrem pligtopfyldende: du laver dine lektier og du får gode karakterer og tager ansvar i gruppearbejde. Jeg er overbevist om, at dine forældre og dine venner synes du er sej og dygtig, selvom det måske kan føles anderledes nogengange. Dog lever vi i en tid, hvor kun det aller bedste er godt nok, og selv det, kan være skuffende. Så selvom jeg sagtens forstår at det påvirker dig (for det gør det for rigtig rigtig mange unge), så håber jeg du vil forsøge, på ikke at påvirke dig for meget. 


Du skriver at du ikke lever op til folks forventinger, og her synes jeg det er vigtigt at sige, at du ikke skal gå op i hvad andre forventer af dig, men bare prøve at koncentrere dig om hvad du selv ønsker og har af forventinger til dig selv. Her er det vigtigt at understrege at man ikke skal og ikke kan gøre det godt i alt og hele tiden, og det er helt ok - for det er en umulig opgave! Det kan ingen mennesker! Det er ekstremt vigtigt at du husker på det, især i et samfund hvor både pres, forventninger og krav hænger uløseligt sammen. 


Det er desuden heller ikke vigtigt hvad andre synes er godt gået eller om du nu har “opnået” deres forventinger. Det vigtigste er at DU er tilfreds - især med selve opgaven og arbejdsprocessen - ikke nødvendigvis karakteren. Den lærer man ikke så meget af! Det er bare et tal. 


Jeg synes det er vigtigt at huske dig på, at du kun er 13 år, og har hele dit liv foran dig. Du skal ikke stresses med karakterer og forventinger. Du skal også huske at hygge dig! 

Hvis jeg skulle sige én ting til 13-årige mig (og til 17,18,19årige mig, da jeg gik i gymnasiet), den dag i dag, (som havde det ligesom du har), så ville jeg sige “tag det roligt, det hele skal nok gå. DU er mere end alle de krav og forventinger der bliver stillet til dig og du bliver til noget stort lige meget hvad”. Det er svært at tro på nu, men tro mig - det hele skal nok gå! 


Desuden hørte jeg en gang en klog mand sige “f**k karaktere, DU er en karakter”. 


Jeg håber at mit svar hjalp dig og at du kan bruge det til noget. Ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. 


Mange hilsner Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en super dejlig brevkasse"

- Anonym