Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-01-07T19:46:47: 3

Brevkassespørgsmål

Venindens nonfirmation

Indsendt af pige14 år


Kære brevkasse 

jeg er blevet inviteret til min venindes nonfirmation

hun gik i min gamle klasse og det er næsten 1/2 år siden vi sidst så hindanden

men vi har ikke samme venner og kender ikke dem der kommer

jeg er bange for at komme til at side alene i hjørnet men jeg har virkelig lyst til at tage med.

men hendes nye veninder er ikke hvem som helst, jeg føler mig uden for når de er sammen og jeg føler mig udskiftet.

- kh. S


pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-01-10T02:30:41 1
Lotte

Kære S

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at vide, hvad du skal gøre i denne situation.

Mange kan have den frygt, at man kommer til at sidde alene og føle sig udenfor, når man deltager i fester eller andre arrangementer, hvor man ikke kender andre end den, der holder festen.

Derudover skriver du også, at du og hendes nye veninder måske ikke kan så godt sammen. Det er altid svært, når man tidligere har været tætte veninder og så senere skilles ens veje. Der vil opstå nye venskaber, og man vil ikke længere være en lige så stor del af hinandens hverdag som før.

Jeg synes, at det er vigtigt at holde fast i den følelse med, at du virkelig gerne vil af sted og har lyst til at være med til at fejre din veninde. Jeg tror, at det er vigtigt, at du er der for din veninde i den her situation. Det betyder, at du måske må løbe den risiko, der er ved at tage med. Det kan være, at du kommer til at sidde alene noget af tiden, men det kan også være, at du bliver positivt overrasket. 

Hvis det var mig, så ville jeg tage af sted for min venindes skyld. Jeg er sikker på, at det vil betyde rigtig meget for hende, at du er der. Særligt når hun har invitereret dig med, så er det også fordi hun gerne vil have, at du er en del af hendes store dag.

Jeg kan stadig godt forstå, at det ikke er let at tage af sted og at der måske vil være mange følelser på spil hos dig. Følelsen af at være alene sammen med andre og følelsen af at blive holdt udenfor er hårde følelser at skulle håndtere. Dog kan det måske være lettere at se på det som, at det kun er denne ene dag, du skal være i det - og som jeg læser det, så betyder din veninde rigtig meget for dig og at du rigtig gerne vil med gør også, at jeg tænker, at du skal tage med for din veninde skyld. 

Uanset hvordan dagen går, så kan det være godt at snakke enten med dine forældre eller din veninde om, hvordan du havde det på nonfirmationsdagen efterfølgende, så du ikke går med de måske ubehagelige følelser, som du kan få på dagen. Jeg håber dog, at det viser sig at blive en god dag og at du bliver glad for at være taget af sted, hvis du vælger at tage med.  

Jeg håber, at dette var en lille hjælp.


Kærlige hilsner fra

Lotte

2021-01-10T07:47:44 1
Sophie

Kære S 

Jeg kan godt forstå det er en svær beslutning at tage. Jeg synes du skal prøve tænke på, at du faktisk kan mærke du gerne vil med, og jeg går ud fra at din veninde rigtig gerne vil have du kommer, nu hvor du er inviteret. 

Måske kan du nævne det for din veninde, at du gerne vil komme, men du er lidt nervøs for om du kommer til at sidde alene uden nogen at snakke med? 

Mit råd er at prøve tage afsted og få det bedste ud af aftenen. Det kan være hendes nye venner ser en god mulighed for at lære dig at kende, nu hvor i alle er samlet til denne her begivenhed. 

Jeg håber du kan bruge mit svar, ellers skal du være velkommen til at skrive igen. 


Kærlig hilsen, Sophie 

2021-01-11T12:10:59 1
Markus

Hej.


Hvis du virkelig har lyst til at tage med, så synes jeg du burde


Mon ikke din veninde inviterede dig fordi hun har lyst til at se dig igen. Man kan nogle gange komme til at tænke rigtig længe over sådanne her ting. "Har hun virkelig lyst til at se mig igen"? "Inviterede hun mig bare fordi hun føler hun burde"? Den slags kan man sidde længe og spekulere over. Og ja, der kan være meget der har ændret sig på et halvt år. Så jeg har ikke tænkt mig at bilde dig ind at du kan være helt sikker på at det går som smurt.


Men jeg tror at det giver mest mening at starte fra det udgangspunkt, der hedder: Har jeg nogen god grund til at tro at vi ikke stadig er veninder og at jeg ikke kunne komme godt ud af det med hendes nye veninder? Med mindre du kan komme på en virkelig god grund til at det ikke kunne blive en hyggelig fest, synes jeg du skulle tage af sted.


Du nævner at du er bange for at ende med at sidde alene i hjørnet. Og ja, hvis du sætter dig henne i hjørnet frivilligt og ikke taler med nogen, så kan det godt være, at det er det der ender med at ske. Men hvis du går op til din veninde, siger hej og falder i snak med hende, ser jeg ikke nogen grund til at du ikke også kunne falde i snak med hendes nye veninder. De fleste mennesker kan godt finde ud af at være imødekommende, når de ser et nyt ansigt. Jeg tror ikke din venindes nye veninder har "udskiftet" dig. Jeg tror bare at man helt naturligt begynder at ses med dem man går i klasse med noget oftere, når man skifter skole. Det behøver vel ikke betyde at i to ikke er venner længere.


Tag af sted! Det er i hvert mit råd. Jeg er sikker på du får en dejlig aften


Og skriv endelig til os igen


mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Jeg tror jeg måske er ved at få depression

HejJeg er en pige på 14 år og jeg tror jeg er ved at få en depression. I de sidste 5 dage har jeg...

Det er mor der er problemet.

Hej Ungzone.Jeg er en pige på 13 år, der er godt inde i puberteten. Jeg har det her problem med, a...

Er jeg god nok

Kære brevkasseHer på det sidste er jeg blevet super usikker på mig selv. Jeg har været usik...

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym