Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2021-02-02T19:14:23: 2

Brevkassespørgsmål

Crop tops til dreng

Indsendt af dreng16 år


  lavede min egen croptop ved at klippe noget stof af en tshirt og alle siger til mig at jeg ikke kan gå i den fordi jeg ikke er en pige  har folk ret 
dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-02-03T09:52:24 1
Mathilde

Hej!

Det korte svar er at nej, de har ikke ret. Man skal gå i det tøj som man har lyst til at gå i, og som man føler sig tilpas i. Det skal andre ikke diktere eller bestemme.

Jeg synes at det er en gammeldags opfattelse, at man skal klæde sig på en bestemt måde alt efter hvilket køn man er. Det er 2021, og hvis en dreng vil have en croptop på, så synes jeg bare at han skal gøre det! Derfor synes jeg helt bestemt at du skal gå i din croptop, hvis det er det du har lyst til. Du skal ikke tage dig af, at de andre fortæller dig at det er forkert. Hverken de andre, samfundet eller kønsroller skal bestemme hvad du må og ikke må iføre dig. Det er i hvert fald min holdning.

Selvfølgelig er det ikke det mest almindelige for en dreng at gå i croptops, og derfor vil du nok møde mennesker som vil synes det er forkert, mærkeligt osv. Men dit job er ikke at gøre det rigtige for dem - du skal gøre det rigtige for dig. Hvis du føler dig tilpas i en croptop, og endda selv har lavet en for at kunne gå med den, så skal du ikke lade de andre stoppe dig - go for it!

En lille bonus-tanke: Croptops var faktisk på mode engang til mænd også, mener jeg. Jeg har da set billeder af fx Will Smith i croptops - det kan du jo google dig frem til. Og mode har det jo med at komme tilbage, så måske er du bare forud for din tid :)

Jeg håber at mine råd kunne hjælpe dig! Hvis ikke, må du endelig skrive herind igen. 

Smil fra Mathilde

2021-02-06T10:58:55 1
Julie

 Hejsa!

Nogle mennesker synes, at det er okay at have en mening om, hvilket tøj andre mennesker går i. Dog er vi heldigvis frie til selv at bestemme hvilket tøj, vi har lyst til at have på. 

Mit korte svar til dig er, at jeg synes, du skal gå i det tøj, du føler dig tilpas i. De personer, der har kommenteret på dit tøj, går højest sandsynligt også i det tøj, de har lyst til at have på, og tøjsmag er en meget individuel ting, som andre ikke bør prøve at bestemme over. Nogle kan lide at have jeans på, andre kan ikke. Nogle kan lide at have makeup på, mens andre ikke kan, osv. Man må bare acceptere, at man er forskellige som personer og huske på, at det tøj, man går i, ikke har nogen negativ indflydelse på, hvor godt et menneske man er. 

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym