Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-02-24T01:09:00: 1

Brevkassespørgsmål

Psykolog?

Indsendt af pige15 år


Hej.

Jeg har skrevet her ind et par gange.. men føler faktisk ik det rigtigt hjælper. 

Jeg har haft selvmords tanker siden jeg var 12, og mit liv er blevet værre og værre siden da.. folk tror jeg er glad heletiden men når jeg skal sove græder jeg mig selv i søvn.

I har altid skrevet jeg sku tag fat i en psykolog.. men jeg ved ik hvordan, jeg ville gerne for jeg ved godt selv jeg har brug for det. 

Jeg var begyndt at få det lidt bedre, men nu hvor vi måske skal begynde i skole igen (går i 9. klasse) er det blevet værre igen, skole er noget af det som har gjort mig mest ked af det igennem hele mit liv.. og alle hader corona over det har gjort vi skal have skole online.. men det er det eneste min krop kan magte, jeg haaaaader skole for alle tror jeg er så glad som jeg påstår at være.. 

men mit spørgsmål er hvordan jeg skaffer mig en psykolog? Gider ik spørger min mor.. gider ik såre hende og fortælle hvordan jeg har det og at jeg har prøvet at tag livet af mig selv. 

Tør ik trække min klasse lærer til siden og fortælle hvordan jeg har det.. ved ik hvad jeg skal gøre.. hjælp mig for det her går ik mere.


Mvh. den pige som snart dræber sig selv 

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-02-28T03:46:25 1
Marissa

Hej,

Jeg ved godt at det hele kan føles meget håbløst lige nu, men du må ikke glemme, at du har hele livet foran dig og alverdens mulig for at få det bedre og leve et godt liv. Selvom det føles som den eneste udvej, så må du ikke give op. Der er så mange mennesker omkring dig som elsker dig, og som vil være der for dig, og der er så mange mennesker, som står klar til at hjælpe dig.

Selvom du måske virkelig ikke har lyst, så vil jeg alligevel inderligt bønfalde dig om at fortælle din mor, hvordan du går og har det. Uanset hvordan du tror hun vil reagere, så ønsker hun på INGEN måde, at du skal gå med det her alene og udsætte dig selv for større risiko. Og uanset hvordan hun reagerer så husk, at du ikke fortæller det for hendes skyld men for din egen. Du fortjener at få hjælp, og du fortjener at leve et liv, hvor du ikke skal have det så hårdt. Det første skridt mod at få det bedre er altid at fortælle nogen om, hvordan du har det, vigtigst af alt nogen, der er tæt på dig, især din mor.

Derfor er det her mine råd til dig:

1. Fortæl din mor, at du har selvmordstanker - selvom det er svært, så er det bare SÅ vigtigt. Du behøver ikke fortælle hvorfor eller hvor langt tid, hvis du ikke vil, og du kan gøre det ansigt til ansigt eller skrive det ned til hende. Hvis du fortæller hende om dine selvmordstanker, så kan hun både give dig den støtte og omsorg du fortjener, og hun kan hjælpe dig med at søge professionel hjælp.

2. Kontakt din egen læge / få en tid hos dem - det er gennem din læge, at du kan blive sendt videre til f.eks. en psykolog. Hvis du ikke ved hvem din læge er eller hvad deres nummer er, så skulle du kunne finde det øverst i højre hjørne på sundhed.dk (logge ind med dit nemid).
Og vær ikke bange for at fortælle, hvorfor du skal have en tid, hvis de skal have en grund (uanset om det er receptionisten eller lægen selv), de er uddannet og vant til at håndtere den slags.

3. Gå ind på https://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp.aspx eller https://www.livslinien.dk/- her sidder der dygtige og søde folk klar som du kan ringe til eller skrive/chatte med, og de kan også rådgive dig til, hvad du kan gøre viderefrem.

4. Ring til lægevagten eller alarmcentralen (112), hvis du har akut brug for hjælp (altså her og nu) - hvis du kan mærke, at du skal have nogens hjælp hurtigst muligt, hvor du ikke har tid/mulighed for at involvere din mor eller din læge, så ring 112 eller til lægevagten og fortæl dem, at du har brug for hjælp til dine selvmordstanker med det samme. Så kan de sende nogen og hjælpe dig med at komme et sted hen, hvor du kan få hjælp omgående. 
Lægevagtens telefonnummer i de forskellige regioner:
Nordjylland - 70 15 03 00
Midtjylland - 70 11 31 31
Syddanmark - 70 11 07 07 (på Ærø skal der ringes 63 52 30 90)
Sjælland - 70 15 07 00
Hovedstaden - 18 13

Ved disse fire punkter er der essentielt bare én ting du behøver at gøre (selvom jeg ved det er svært) - sige sætningen "jeg har slemme selvmordtanker og har brug for hjælp". Hvis du øver dig på at sige den ene sætning til din mor, til din læge, til dem på hjemmesiderne eller til lægevagten/alarmcentralen, så tager du et kæmpe skridt i retningen mod at få det godt igen. Og det fortjener du. 

Uanset hvad, så er det så i hvert fald bare så godt at se, at du skriver herind, og det viser virkelig, hvor stærk du er. Hvis der er andre specifikke aspekter af at søge hjælp, så kan du eventuelt prøve at google det, for så kan du få specifikke detaljer som gælder i f.eks. den del af landet du bor i. Hvis det virker for uoverskueligt, eller hvis du bare har andre ting på hjertet, så skriv endelig igen. 

Med venlig hilsen, 

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

højde

hej jeg er en pige på 13 og 1,75 høj, jeg for konstant at hvide at jeg aldrig vil få en kæreste ...

Hvorfor overtænker jeg livet

Hejsa. Jeg overtænker alt på en dårlig måde. Jeg får slemme panikanfald ved små ting som at se...

Identitet?

HejJeg er begyndt at være mere og mere usikker på, hvem jeg er. Når jeg er i selskab med mine ven...

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym