Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3805 spørgsmål og givet 6411 svar de sidste 13 år
2021-04-19T21:01:11: 2

Brevkassespørgsmål

højde

Indsendt af pige13 år


hej jeg er en pige på 13 og 1,75 høj, jeg for konstant at hvide at jeg aldrig vil få en kæreste med den højde og at det er unormalt jeg begynder at blive meget usikker på mig selv og føler jeg er alene om det efter som ingen andre fra min årgang er lige så høje mange siger det er flot og godt at være høj men føler ikke det er fedt overhodet

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-04-21T12:19:11 2
Marissa

Hej med dig,

Det er helt forståeligt at være usikker på et område, hvor man føler, at man er anderledes. Alle mennesker har usikkerheder, og det er absolut helt normal at have dem, selvom det, som du siger, måske ikke føles fedt. 

Det er også helt forståeligt, at du især ikke synes det er fedt lige nu, hvor du er 13 år og føler dig alene om at være så høj. Du kan dog trøste dig selv med, at det absolut ikke kommer til at vare for evigt. Du har blot en krop, der udvikler sig hurtigere end dine jævnaldrende, men allerede når du kommer i 8. og 9. klasse, så vil du nok begynde at se, hvordan de andre på din årgang, og især drengene, begynder at følge med. Jeg oplevede også selv at være den højeste i min klasse, da jeg var på din alder, men da jeg blev ældre, og især da jeg kom på gymnasiet, begyndte mange andre omkring mig at indhente mig og endda blive endnu højere. 

Det med at det kan være en udfordring at få en kæreste pga. sin højde er ofte kun en irrationel frygt. Drenge udvikler sig langsommere end piger, men fordi de er drenge, så har de alligevel gener der, i gennemsnit, får dem til at blive højere end piger. Så selvom det ikke føles sådan nu, så vil du absolut komme til at møde masser af drenge i fremtiden, som er ligeså høje eller højere end dig. 

Det kan godt være, at det er svært at tage imod eller tro på de råd eller komplimenter, du møder, når du beskriver dine frustrationer omkring din højde. Men gør dig selv den tjeneste, at hver gang du føler dig ked af det eller frustreret over det, så sig to sætninger til dig selv: 1) "Det kommer ikke til at være sådan her for evigt" og 2) "Jeg er smuk som jeg er". Selvom det måske føles underligt at sige sådan til dig selv, så er det en rigtig god måde for dig at "omprogrammere" din hjerne til at se tingene fra en lysere side og til at få det bedre med tingene, som de er nu. 

Jeg håber mit svar kan være til en smule hjælp :) Og glem aldrig, at du er smuk uanset hvad!

Med venlig hilsen,
Marissa

2021-04-22T11:49:01 1
Markus

Hej.

Nej. Det kan jeg virkelig godt forstå. Det er aldrig fedt at få meget opmærksomhed for noget der er "unormalt".

Og hvem er det der siger til dig at du aldrig vil få en kæreste? Det var da noget utroligt mærkeligt noget at sige til en person. Heldigvis tror jeg ikke du behøver bekymre dig om, det de siger er sandt eller ej. Og du behøver heller ikke bekymre dig om din højde for den sags skyld.

For modsat drenge, som begynder at vokse når de er 11-12 og ind til de er voksne, så er pigers vækstspurt meget hurtigere overstået. Fra piger får deres første menstruation vokser de typisk i højden, og vokser meget hurtigt, hvor det så plejer at stoppe ret brat bagefter. Så der er en rimelig chance for at den højde, du har nu, er den højde, du ender med at have. Og selvom 175 er over middel, er det en ganske pæn højde. Jeg har svært ved at forestille mig at det kommer til at gøre mindre sandsynligt at du får en kæreste. Så vidt jeg kan se har du intet at bekymre dig om. 

Nogle piger begynder også deres vækstspurt før andre, så der vil højest sandsynligt snart også være andre piger fra din klasse, der begynder at blive høje. Og så kommer du forhåbentligt til at slippe for noget af den uønskede opmærksomhed. 

Håber det kunne bruges til noget Skriv endelig til os igen!

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym