Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2021-05-05T19:19:04: 1

Brevkassespørgsmål

Hvem skal jeg snakke med

Indsendt af pige13 år


Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det til mine forældre fordi at vi ikke har et særlig godt forhold til dem og det er pinligt at sige til min bedste ven fordi at jeg går i 6. Klasse men det er hende som jeg plejer at snakke med om sådan nogle ting. Jeg ville egentlig bare gerne sige det til nogen og derfor siger jeg det til dig 
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-05-12T03:38:24 1
Marissa

Kære du,

Det er så godt at se, at du skriver herind og fortæller om det, der går dig på, især hvis du føler, at det er svært at snakke med andre om det. Når man går og har sådan nogle tanker og bekymringer, så er det altid bedst at få det delt med nogen, så man ikke går rundt og kæmper med det alene.

Jeg ved godt, at du siger, at du ikke tør fortælle dine forældre om, hvad der foregår, fordi I ikke er så tætte, og det kan jeg godt forstå er hårdt. Jeg vil dog bønfalde dig om at gøre det alligevel. For det her handler om dit helbred, og det er så vigtigt, at du får fundet en løsning på det, så problemerne ikke fortsætter og ikke bliver større. Selvom du og dine forældre ikke har det bedste forhold, så er det bare den bedste løsning at få fortalt dem om det her. 

En af grundende til, at det især er bedst at få det sagt til dem er, at det faktisk ikke er særlig besværligt at behandle børneorm. Du skal bare have dine forældre til at bestille en tid hos din læge, og så kan du komme ned og blive undersøgt og få givet noget medicin og nogle andre råd, som kan løse problemet. En anden god grund er, at det kan smitte andre, og derfor skal dem du bor med også have medicinen i tilfælde af, at de også har fået det. 

Derfor fortjener dem du bor med at få det at vide fordi de er i smittefare, og DU fortjener især at få hjælp til at løse den her situation. Du fortjener ikke at skulle gå rundt og have de er symptomer eller at gå rundt og kæmpe med det selv. Så det kan godt være, at du ikke er helt tilpas med at skulle fortælle dine forældre det, og det kan godt være at hele situationen med at skulle til læge og følge deres råd kan føles overvældende. Men det er bare det bedste råd jeg kan give dig, og jeg håber inderligt at du vælger at passe godt på dig selv ved netop at få den hjælp, du har brug for.

Jeg håber, at mit svar kan være til en smule hjælp, og at du indser, at det er bedst for dig og dit helbred, hvis du får dine forældres hjælp til at fikse det her problem.

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym