Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-05-27T18:08:44: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Indsendt af pige15 år


Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men jeg har en mærkelig følelse jeg ikke føler jeg kan styre. Jeg føler jeg næsten ikke kan gøre noget selv. Uden min hjørne fortæller mig du kan ikke det her selv. Og jeg bryder sammen (tåre) jeg ved ikke hvad jeg skal gøre min mor siger jeg ikke kan gøre noget selv og hun bliver træt af det (kan jeg godt forstå) fx at gå op at blive teste for corona selv. Jeg kan bare ikke. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg skal også selv på efterskole i år 21-23. For at prøve grænser af. Men ved ikke hvad jeg skal gøre det så ubehageligt en følelse hvad skal jeg gøre.?
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-05-31T02:24:18 2
Markus

Hej.

Har du hørt udtrykket "selvopfyldende profeti"? Det betyder bare at noget sker, fordi det var det man forventede ville ske. Hvis man fx tager til fest og på vej derhen tænker "Det her bliver en nederen fest", så ender det nok også med at blive en nederen fest, netop fordi man var i et dårligt humør under hele festen.

Hvordan relaterer det sig til det du skriver. Jo; "Jeg kan ikke gøre noget alene" er ligesom "Det bliver en nederen fest det her"? Hvis det er noget du fortæller dig selv inden du skal til at gøre noget selvstændigt, fx at tage på efterskole for at prøver grænser af, ja, så kommer det nok til at påvirke dit efterskoleophold. Men så er det heldigvis så smart at vi helt selv kan bestemme hvad for en indstilling vi går ind til tingene med! I stedet for "Jeg kan ikke gøre noget alene", kunne du sige til dig selv "Nu prøver jeg. Lad os se hvad der sker". Det er op til os hvordan vi definerer os selv. Du må helt selv bestemme om du er en der "ikke kan gøre noget alene" eller om du er en anden.

Jeg forstår godt at der højest sandynligt er mange gode grunde til at du har fået det her syn på dig selv. Det kan være du har oplevet igen og igen at du ikke kan noget selv. Og når éns mor så ovenikøbet også ser én på den måde, er det hårdt. det forstår jeg virkelig godt. Men hvad du hvad jeg tror? Jeg tror at når en 15-årig pige tror sådan om sig selv, så er det fordi hun er blevet bedt om at gøre ALT FOR MEGET selv. For det er ikke fair at bede et barn/ung teenager om at "klare alt selv". Så ved du hvad? Hvis det er det din mor og andre har krævet af dig, så er det ikke dig, der "Ikke kan noget selv", så er det dem omkring dig, der ikke har behandlet dig ordentligt. For når en 15-årig pige går rundt og tænker sådan om sig selv, tror jeg ikke på det er hendes egen skyld. Det handler ikke kun om hvad man kan - det handler om hvad man bliver bedt om. Selv hvis jeg var en superdygtig professionel håndboldspiller, ville det se ud som om jeg ikke "kunne noget selv", hvis jeg pludslig blev hevet ind på en fodboldbane. Der er altid nogle ting vi kan finde ud af, og andre ting vi er mindre gode til. Der er altid visse ting vi kan selv og andre ting vi skal have familie og venners hjælp til. Og hvis dem omkring os ikke vil hjælpe os, er det ikke vores skyld. For den situation er det ikke fair at der er nogen, der skal havne i.

For at opsummere: Jeg tror du kan en masse selv. Andre har bare krævet for meget af dig. Jeg tror du er en super intelligent, sød og selvstændig pige, og jeg er sikker på at du kommer til at få et fedt efterskoleophold. Jeg har hørt at man får nogle virkelig tætte venskaber på efterskolen. Så der kommer forhåbentlig til at få nogle relationer, der er mere støttende.

Håber det hjalp. du kan altid skrive til os igen. Om lige hvad du har lyst til!

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym