Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-10-07T21:21:36: 1

Brevkassespørgsmål

Er jeg god nok

Indsendt af pige14 år


Kære brevkasse

Her på det sidste er jeg blevet super usikker på mig selv. 

Jeg har været usikker på min krop i rigtig lang tid, men lige pludselig er jeg blevet meget mere usikker på mit ansigt, fordi jeg synes det er en mærkelig form.

Har nemlig lagt mærke til at når folk filmer eller tager billeder af mig, ser mit ansigt helt asymmetrisk ud, i forhold til når jeg filmer mig selv på fx snapchat eller tik tok. 

Så jeg kan virkelig ikke lide når folk filmer eller tager billeder af mig, selvom jeg aldrig rigtig har været sart overfor folk der gør det. 

Selvom jeg har sagt til nogle at jeg er usikker, føler jeg bare ikke de forstår mig, eller så siger de "nej du er overhovedet ikke grim",  men det hjælper bare ikke da jeg ser mig selv grim.

Så jeg ville bare høre om der er nået man kan gøre eller få lavet, får at få det ordnet, fordi jeg har aldrig været mere usikker!pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-10-11T09:21:31 1
Josefine

Kære dig

Jeg kan virkelig godt forstå din frustration, fordi det er virkelig ikke rart at føle sig usikker. Det er de færreste mennesker, der går gennem livet uden at føle sig den mindste smule usikker på et tidspunkt i ens liv, så det er helt sikkert også noget dine venner kender til. Du skriver, at de ikke forstår dig, når de fortæller dig, at du ikke er grim, men at du stadig ser dig selv som grim. Det er desværre noget du selv bliver nødt til at arbejde med, da folk kan blive ved og ved med at fortælle, at man ikke er grim – men det kan være lige meget, indtil man selv synes det. Det kan være, at det kan hjælpe, at du tvinger dig selv til at sige mindst tre gode til om dit udseende, inden du går i seng. I starten kan det måske være virkelig svært, og det kan være at du bliver nødt til at lyve for dig selv, før du tror på det, men det virker.

Jeg kan også godt forstå, at du ikke har lyst til at blive filmet eller få taget billeder af, når du ikke føler dig tilpas, og du har selvfølgelig ret til at sige, at du ikke vil blive filmet, men det kan være at du vil fortryde en dag, når der ikke er nogen billeder og videoer med dig på, men derimod en masse med dine venner på.

Umildbart er det svært at svare på om, der er noget man gøre, men hvis der er, er nok først noget du kan få lavet, når du er 18 år gammel, og der er alligevel fire år til. Mit råd vil derfor være, at du øver dig selv i at acceptere, hvordan du ser ud, og fokusere på de ting, som du godt kan lide ved dit udseende. Og så er udseendet ikke alting – det kan være, at du også skal fokusere på, hvilke gode kvaliteter du har rent personlighedsmæssigt – det kan være, at du er meget omsorgsfuld, sjov eller virkelig god til tegne?

Du er mere end velkommen til at skrive ind igen.

Med venlig hilsen

Josefine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym