Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-10-30T23:56:42: 1

Brevkassespørgsmål

Problemer om natten

Indsendt af dreng20 år


Hej. Jeg skriver fordi jeg står overfor et dilemma. Jeg har overaktiv blære, og producere derfor for meget urin om natten, hvilket gør at jeg ikke kan holde mig tør. Jeg har altid haft det problem, og går til kontrol på sygehuset hver halve år. Jeg er vant til det nu og jeg klarer fint det med at skifte sengetøj osv. 

Men sagen er den at jeg for nyligt (ca. 2 måneder siden) har fået en bostøtte, som skal hjælpe mig med alt det praktiske, som at holde styr på økonomi, læse breve fra kommunen. Og selvfølgelig tage med til møder fx. På sygehuset. Han er rigtig cool og god at snakke med. Og jeg synes det er svært at holde det hemmeligt for ham, da det jo er en del af det han skal hjælpe mig med, men omvendt har jeg kun kendt ham i 2 måneder, og jeg har virkelig svært ved at tale om det. Så nu ved jeg ikke om jeg bare skal blive ved med at holde det hemmeligt og klare det selv. Hvordan får jeg fortalt ham det på en måde der ikke får mig til at lyde som en baby med et problem som typisk går over når man er 12? 

dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-11-03T11:38:59 1
Lukas

Hej med dig,

Først og fremmest er jeg glad for at høre, at din bostøtte er en cool person og at i matcher fint. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at du måske har svært ved hvordan du skal sige det til din bostøtte, og måske også hvordan det vil blive modtaget hos ham. Men en vigtig ting at huske på, er at han arbejder som bostøtte, ikke kun for dig, men for mange forskellige mennesker, med mange forskellige behov og problematikker i deres hverdage. Derfor er det helt sikkert at han ikke vil tænke at du lyder som en baby eller at dit problem burde du være ovre da du blev 12. Især også fordi du går til løbende kontrol på sygehuset og at det er noget som du har fået taget hånd om, så godt som det nu kunne lade sig gøre. Det viser også at du er en voksen person, som har et problem, men at du forholder dig til det og dealer med det. 

Mit råd er at fortælle ham om det. At gå og prøve at holde det skjult er en træls situation at sætte dig selv i, og som din besked her giver udtryk for, er det også noget som fylder ved dig. Hvis du fortæller ham om det, så er det gjort, og du kan slappe meget mere af bagefter.

Selve måden du kan sige det til ham på, der kan du måske sige, at det har været lidt svært at få det sagt, netop fordi du føler det er et problem man måske ikke så ofte har i din alder, men du ved at det er vigtigt, at han ved det, fordi han skal hjælpe dig med ting der kommer til at vedrøre problemet, som du selv skriver, fx i form af at tage med til kontrol på sygehuset.

Det er vigtigt at du går ind i det med den tankegang og tiltro til, at din bostøtte ikke vil dømme dig, tænke anderledes om dig eller se dit problem som værende noget der burde være ordnet da du var yngre. Han er der som en professionel for at hjælpe dig, uanset hvilke problematikker du har, og du er langt fra den eneste som har den type problem som voksen. 

Jeg håber min vinkel på din situation kan give en lille smule klarhed i forhold til hvad du skal gøre, men du er altid velkommen til at skrive ind igen, hvis det bliver nødvendigt.

Med venlig hilsen Lukas.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym