Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-11-01T19:28:51: 1

Brevkassespørgsmål

Dårlig test

Indsendt af pige13 år


Hej jeg er en pige på 13 og jeg har brug for et råd, det seneste lange stykke tid har jeg døjet med depression og mulig hvis noget angst, hvilket bl.a. gør jeg svært ved at koncentrere mig, men jeg blev meget overrasket da jeg fik et meget dårligt resultat på en matematik prøve -Jeg plejer at klare mig godt i matematik- Test svaret går mig meget på og jeg har ikke turde fortælle mine forældre det, (Min far er matematik lære) fordi jeg er bange for at de bliver sure eller skuffet. Hvad skal jeg gøre?

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-11-04T10:02:01 1
Josefine

Kære dig

Jeg er ked af høre, at du døjer med en depression – jeg håber, at du får hjælp og har nogen i dit liv til at snakke om det. Når man går gennem svære perioder i ens liv, er det forståeligt, man ikke kan præstere helt lige så godt, som man gerne vil eller som man plejer. Du skriver, at du plejer at være meget god til matematik, så jeg tror ikke du skal tage det så tungt, at du klarede det dårligt til en test. Jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort, men du må prøve at acceptere at du ikke tage testen om, og derfor bør det heller ikke fylde så meget i dit hoved. Prøv at fokusere på de andre gange du har været rigtig god til matematik, eller for den sags skyld andre ting, som du er god til.

Jeg kan godt forstå, at du er bange for dine forældres reaktioner til testen, men dine forældre vil altid dig det bedste. Hvis de ved, at du har en depression, har de nok også mere forståelse for det. Du skriver også, at din far er matematiklærer, så hvis du fortalte ham om testen, kan det være, at I sammen kan kigge på de spørgsmål, som du har svaret forkert på, og han så kan hjælpe dig. Du kan evt. også snakke med din matematiklærer om testen, og så kan vedkommende give dig nogle opgaver i det du havde fejl i, så du kan træne det. Men pas nu på med ikke at presse dig selv alt for hårdt – det lyder det nemlig som du gør.

Jeg tror ikke, at dine forældre bliver hverken sure eller skuffet, over at du har fået et dårligt resultat, og hvis de nu gør, så må du prøve ikke at lade det dig gå på. Dengang dine forældre gik i skole, var tiden og skolesystemet helt anderledes end det er i dag, og de kan derfor ikke sætte sig 100% ind i det længere.

Og så er testresultater ikke alting i verden, jeg ved godt, at du sikkert har hørt den sætning før, men det passer. Der er så mange andre ting, der er meget vigtigere end, hvordan du klarer dig til en test – f.eks. dit velbefindende, eller hvordan du er overfor andre mennesker.

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar, og ellers er du meget velkommen til at skrive ind igen

Med venlig hilsen

Josefine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym