Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2021-11-25T15:37:17: 1

Brevkassespørgsmål

Selvskade og bedste veninde

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse, jeg er en pige på 13 som på det seneste har være enormt stresset. Det hele startede ud i sommers da min bedste veninde sagde til mig at hun havde haft lyst til at skære i sig selv. Jeg var chokeret og havde svært ved at forstå det. Derefter havde jeg omkring en uge hvor jeg var så ked af det at jeg dårligt nok kunne rejse mig op fra sengen. Størstedelen af mine veninder har mistanke for angst, depression eller andet og jeg har haft det svært ved at være omring mennesker der har det så svært. Nu er jeg selv begyndt at have det dårligt og føler mig ofte trist og sur. Jeg er begyndt at hakke mine negle ned i min hud så der er mærker i flere timer. Jeg har sagt det til min lære og min bedste veninde. Mit spørgsmål er egenligt bare hvad jeg kan gøre for at stoppe?

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-11-28T11:49:00 1
Julie

 Hej!

Mit helt korte svar er, at jeg synes du bør snakke med en voksen, du stoler på. Hvis du har det bedst med at snakke med en lærer, som du allerede har gjort, synes jeg, at du skal snakke med ham eller hende. Dog synes jeg det bedste ville være, at snakke med dine forældre om det. 
Det kan måske godt være svært at skulle åbne op og snakke med dine forældre, men det er dem, som kender dig bedst, og de kan hjælpe dig med at få den hjælp du har brug for. Hvis de ikke allerede ved det, synes jeg også, at du skal fortælle om din veninde, som har haft lyst til at skære i sig selv. Det lyder også til, at hun har brug for at snakke med en voksen om, hvordan hun har det!

Jeg håber, at både du og din veninde får det godt igen snart!

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym