Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2021-12-19T22:30:32: 1

Brevkassespørgsmål

hader mig selv

Indsendt af pige16 år


Jeg har det virkelig dårligt pt. Jeg føler ikke jeg kan snakke med nogen. Har ikke lyst til at spise, snakke med nogen eller lave noget. Jeg ligger bare i min seng. Derefter straffer jeg mig selv fordi jeg ikke har lavet noget en hel dag. Jeg presser mig selv meget og bliver sur på mig selv hvis jeg ikke får 12. Min far er en idiot, men min mor er fantastisk. Hun har meget allerede så jeg vil ikke belemre hende. Min psykolog siger mange ting til mig jeg kan gøre, men jeg føler at mit liv er et sort hul der bliver dybere og dybere. Jeg har alt jeg kan ønske mig og får alt hvad jeg peger på. Jeg bliver forelsket i alle drenge jeg er sammen med. Jeg hader mig selv. Mine venner synes sikkert jeg er underlig. Jeg har ingen at tale med. Jeg føler at mit liv er en fiasko. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

vh mig
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2021-12-21T04:57:12 1
Josefine

Kære dig

Jeg er glad for at du skriver herind for at dele dine tanker med os, da det er nogen hårde tanker, som du går med. Der er desværre tidspunkter og perioder i ens liv, der er sværere end andre, hvor det hele virker sort. Men jeg vil også sige til dig, at selvom det virker hårdt nu, så kan det godt blive godt igen. Jeg er glad for at du går til psykolog, da det kan hjælpe rigtig meget. Men kan du mærke at vedkommende slet ikke hjælper dig eller når ind til dig, bør du overveje om du skal skifte til en anden.

Jeg er ked af at du ikke føler, at du har nogen at tale med de her ting om, det hjælper jo slet ikke på, hvordan du har det. Jeg er dog sikker på, at du har nogen mennesker i dit liv, der gerne vil lytte til dig- måske din mor – også selvom du ikke vil have flere ting hun skal tænke på, så er jeg sikker på, at der ikke er noget din mor hellere vil.

Rigtig mange mennesker kender til det med, at man ikke har lyst til at lave noget andet end at ligge i sin seng, og det giver også mening at du ikke har lyst til at spise eller tale med nogen. Men det er lidt en ond cirkel, da det er netop nogen af de ting, der gør at du kan få det bedre. Mad giver energi, så jeg vil råde dig til at få klemt noget mad ned en gang imellem – det behøver ikke at være meget, men måske noget, som du plejer at kunne lide. Generelt lyder det som om at du har brug for at gøre noget, som gør dig glad, siden du presser dig selv så meget, og straffer dig selv for de tidspunkter du ikke laver noget. Jeg kender godt til den følelse – at man føler ens uproduktive tidspunkter bør straffes. Mens faktisk er dine uproduktive tider, faktisk lige så produktive. Det er nemlig her du lader op og kobler af, så du er klar til at være produktiv. Det dur ikke i længden at give den 100%, hvis ens overskud ligger på 0%.

Jeg ved godt, at det jeg skriver nu, er nemmere sagt end gjort, men det er rigtigt – du må ikke være så hård mod dig selv. Du er kun 16 år, du har så mange ting i livet, som du skal opnå, men du har masser af tid. Tag én dag ad gangen, og så gør noget godt for dig selv – spis din livret, gå en lang tur, læs i din yndlingsbog, lyt til din yndlingsmusik – og vid at det hele bliver bedre snart.

Du er meget velkommen til at skrive ind igen

Med venlig hilsen

Josefine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym