Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-03-23T17:49:06: 1

Brevkassespørgsmål

Måske ADHD og talblind

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 12 og tror at jeg har ADHD og er talblind fordi jeg har sygt på nettet og jeg har mange af de syntomer til begge ting men min mor tror at det er syge domme og syntes ikke jeg skal ha en test min far har ADHD og er ordblind jeg kan tale med min far om ADHD men talblind har jeg ikke turde at tale om 

Håber i kan hjælpe kh Veronika


pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2022-03-25T09:21:48 1
Lukas

 Hej Veronika,

Allerførst vil jeg sige at være ordblind eller talblind ikke er nogen sygdom. Det er en indlæringsvanskelighed, som mange mennesker er født med, og det er noget man ofte har brug for hjælp til, og det er helt okay. Det er derfor vigtigt at du bliver undersøgt for det, så du kan få den nødvendige hjælp hvis du er ordblind og/eller talblind.

Jeg synes du skal prøve at tale med dine forældre igen, og hvis din far selv er ordblind, så er han da sikkert med på at du også kan blive testet for det. Ellers kan du også prøve at snakke med din klasselærer om det, og måske fortælle at din mor ikke synes du skal testes. Det kan være din lærer fx kan snakke med dine forældre sammen med dig, og finde ud af hvad der er bedst at gøre i din situation.

Jeg er ikke selv ordblind, men en af mine gode venner fra folkeskolen er ordblind, og han fik ekstra tid til eksamener, og forskellige hjælpemidler til at bedre kunne forstå undervisning og klare sig i skolen. Som ordblind er der ofte nogle forskellige former for hjælp og støtte man kan få.

Jeg håber at mit svar kan være hjælpsomt, men ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen.

Med venlig hilsen Lukas.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym