Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-04-13T23:17:24: 1

Brevkassespørgsmål

Hader at være uden mine venner

Indsendt af pige19 år


Hej Ungzone

Jeg er en pige på 19 år som er meget udadvendt, men på et ret ekstremt vis; jeg føler jeg er ved at blive afhængig af andre mennesker. 

Hvis jeg går bare 3-5 dage uden at se mindst en af mine venner fysisk bliver jeg meget ked af det. Det hjælper ikke at skrive eller ringe, da jeg ikke føler jeg får det samme som når jeg ser dem fysisk. Jeg har en sød familie og arbejder med andre unge mennesker, så man kan ikke sige at jeg mangler socialt samvær generelt. Problemet er bare at jeg ved at jeg ikke kan lægge mit humør i andres hænder. Jeg ved at det i "voksenverdenen" ikke kommer til at være realistisk at se ens venner lige så tit som da man var teenager. 

Hvad kan jeg gøre for at på den måde blive en mere selvstændig person?

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2022-04-21T10:09:29 1
Nicole

 Kære du. 

Jeg kan sagtens sætte mig ind i din tankegang, omkring dit ønske om at blive en mere selvstændig person og du er bestemt ikke den eneste der har det sådan! Jeg synes også selv, at det kan være svært at skulle gøre ting alene og jeg ved, at der er rigtig mange andre, der har det på præcis samme måde. Det er jo ofte både tryggere og hyggeligere at have nogen med sig uanset hvad man skal. :-)

Mennesket er et socialt væsen og vi finder stor tryghed i at have andre omkring os, og det er der jo ikke noget galt i, men jeg kan sagtens nikke genkendende til, at man gerne vil være i stand til selv at foretage sig ting uden andre. 

Der hvor det kan være svært er selvfølgelig, som du selv siger, at du bliver ked, hvis der går nogle dage uden fysisk kontakt med dine venner. Det kan jeg godt forstå, men jeg tror at du skal prøve på at tage små skridt og kaste dig ud i at lave noget alene, for at overbevise dig selv om, at du altså sagtens kan lave ting alene og ikke er afhængig af andres selskab. Det kunne være at tage alene ud og shoppe, på café, til yoga - hvad som helst. Eller du kan fordybe dig i noget kreativt derhjemme, så du har et projekt alene? Jeg tror, at det handler om at finde noget man nyder at gøre alene, så vil det måske blive nemmere at være alene på andre tidspunkter. 

Det er selvfølgelig en svær proces og det er meget forskelligt hvilke behov folk har, i forhold til at være social, så det der virker for nogen, virker nødvendigvis ikke for andre. Men jeg synes, at du skal reflektere over det og prøve at tage små skridt af gangen og så skal det hele nok gå! 

Med hensyn til din bekymring om hvordan det kommer til at gå når du bliver ældre vil jeg sige, at det nok skal komme helt naturligt. Uanset hvor "hårdt" det måske lyder, så kommer du ikke til at have lige så meget tid til at se dine venner når du bliver ældre. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men fordi du også selv er blevet ældre og har din egen hverdag med en masse ting, som du skal og vil nå og det gælder for alle mennesker. Så du vil helt automatisk lære at, at du ikke kan se dine venner lige så ofte - og det skal nok gå så fint :-)


Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym