Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-08-23T20:30:05: 1

Brevkassespørgsmål

Erkendelse

Indsendt af dreng16 år


Det her er ikke så meget et spørgsmål, men en erkendelse eller indrømmelse. Jeg er startet på efterskole, og jeg har været her et par uger nu. Det var aldrig rigtig noget jeg havde lyst til, og jeg føler jeg blev hastet til at tage en beslutning. Mine forældre ville virkelig gerne have jeg kom på efterskole fordi man får nye venner osv, men jeg vil ikke have nye venner, jeg har nogle i forvejen. Jeg er meget alene, af lyst, og det er ikke rigtig muligt på en efterskole. Oven i det har vi ikke alt for mange penge og det tog hårdt på økonomien at sende mig herop. Jeg føler mig fanget. Jeg føler jeg har løjet for mig selv og andre. Jeg føler jeg er den eneste som har det som jeg har det. Jeg kan ikke lide at være et sted hvor penge er så vigtige som her. 
dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2022-08-29T09:31:32 1
Nicole

 Kære du. Jeg kan godt forstå, at det er en svær situation at stå i for det virker som om, at det er din samvittighed der tynger dig.

Jeg vil starte med at sige, at det er vildt sejt, at du mærker efter hvad der er det rigtige for dig! Nogen gange ramme man bare ikke rigtigt og kan hurtigt bebrejde sig selv for at have truffet beslutningen - men det skal du ikke, for det er jo bare fedt, at du har fundet ud af at lytte til dig selv og mærke, at efterskolelivet måske ikke er dig alligevel. Så har du lært det!:-)

Jeg kan dog godt forstå det økonomiske aspekt af det, som er det du frygter. At du er taget afsted og der er brugt en masse penge på noget, som du ikke vil alligevel. Men du skal også huske, at dine forældre vil gøre dette for din skyld. Ikke for deres egen og de vil om nogen bare gerne have, at du har det godt uanset hvilke økonomiske konsekvenser det måtte bære med sig. Det vigtigste er, at du har det godt og føler dig tilpas. :-)


Jeg vil dog sige, at en efterskole er et rigtig godt sted at starte inden man skal videre ud i uddannelsessystemet. Man lærer meget om sig selv og om andre og det er ekstremt brugbart til de næste mange år af dit liv i uddannelsessystemet. For der skal man også stå mere på egen ben og lære en masse nye mennesker at kende. Og det er helt vildt nervepirrende og svært i starten, men det er noget alle skal igennem og på et tidspunkt vil det være nemmere for dig, at kaste dig ud i nye ting. Du er helt sikkert ikke alene om at sidde med denne følelse, da de fleste vil være helt vildt nervøse for at lære nye mennesker at kende i nogle helt uvante omgivelser. Så jeg tror, at det bedste råd jeg kan give dig er at give det en chance og prøv at være åben over for denne oplevelse. Når det er slut vil du helt sikkert kigge tilbage og tænke, at det er gået alt for stærkt, men være glad for, at du gave det en chance. :-)

Uanset hvad, så synes jeg, at du skal tale med dine forældre om det og din kontaktperson på efterskolen. De kan hjælpe dig til at forstå kernen af "problemet" og finde frem til nogle løsninger, som kan hjælpe dig med at få et fantastisk år på efterskolen. Især kontaktpersonen på skolen kan hjælpe, da den har talt med mange andre elever, som har tvivlet og været utrygge ved at skulle skabe nye venskaber. Jeg er sikker på, at det hele nok skal løse sig. 

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym