Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-08-06T23:51:51: 2

Brevkassespørgsmål

Selvskade

Indsendt af pige14 år


Hej- 

Jeg har begået selvskade i omkring 4-5 måneder nu. Jeg villet gerne stoppe men det er blevet en form for afhængighed. Eller som om ens hjerne tvinger en til det. Mine forældre ved det ikke, ingen form for familie ved det. Har et par få venner der ved det, som virker rimelig ligeglad. Startede med det pga mobning og lavt selvværd. Har stadig lave selvværd men nu er jeg blevet afhængighed eller Hva man skal sige. Hva ska jeg gøre?

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2023-08-11T01:03:54 1
Kirstine

Hej med dig

Jeg er virkelig ked af at høre, at du har haft det så svært, og at du har tyet til selvskade som en måde at håndtere det på. Her er jeg også ked af, at dine venner virker ligeglade. Det er vigtigt at søge hjælp og støtte i en sådan situation. Jeg vil opfordre dig til at tale med en voksen, som du har tillid til, såsom en forælder, en lærer eller en rådgiver, der kan hjælpe dig med at få den nødvendige støtte og behandling. Du fortjener at få hjælp til at bryde denne afhængighed og arbejde på at forbedre dit selvværd.

De bedste hilsner

Kirstine

2023-08-12T01:01:03 1
Abier

Hej med dig 

Jeg vil gerne først nævne, at jeg synes, du er modig, fordi du bryder tavsheden og prøver at række ud efter hjælp. Det tyder på, at du er modig og ikke bare giver op i forhold til din afhængighed af selvskade. Jeg er ikke professionel, men jeg kan give dig nogle generelle råd og pege dig i retning af, hvor du kan søge hjælp.

Jeg vil anbefale dig at starte med at tale med en voksen om din selvskade. Det kan være dine forældre, en lærer eller en anden voksen, som du har tillid til. Selvom jeg ved, at det kan være svært at åbne op om din selvskade, er det ekstremt vigtigt at have en voksen, der kan støtte dig. Du nævner, at du har delt det med nogle få venner, men de virker ligeglade. Det kan skyldes, at de er unge og måske ikke forstår, hvor vanskeligt det er for dig. Derfor er det afgørende, at du søger hjælp hos en voksen, der vil forstå dig og tage din situation alvorligt.

Når du har talt med dine forældre eller en anden voksen om dette, vil du føle, at du ikke står alene med dine problemer. Men det er vigtigt at forstå, at selvskade er en kompleks problem, og det kræver mere end det. At søge professionel hjælp er afgørende for at bryde dette mønster og opnå helbredelse. Du kan søge hjælp hos Landsforeningen mod Selvskade. Desuden kan du opsøge din egen læge, som kan guide dig til de hjælpemuligheder, der er tilgængelige i dit nærområde. Efterfølgende kan en psykolog eller terapeut hjælpe dig med at komme helt over det.

Til sidst vil jeg minde dig om, at du ikke er den eneste, der har oplevet problemet med selvskade. Mange unge lider af det samme problem. Faktisk har hver femte ung prøvet selvskade. Men der findes også mange unge, der er kommet over det og føler sig helt raske nu. Det er vigtigt at søge den rette hjælp, og med tiden kan din selvskade blive en del af fortiden. Du kan læse mere om selvskade og de hjælpemuligheder på det link: https://mindhelper.dk/spiseforstyrrelser-og-selvskade/det-her-skal-du-vide-om-selvskade/  

Held og lykke og jeg håber, at jeg har kunnet hjælpe dig lidt på vej.

Vh Abier

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym