Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-08-14T15:25:34: 2

Brevkassespørgsmål

Hjælp

Indsendt af pige13 år


Kære ungzone

Jeg har det ærligt virkelig dårligt. Sidste år havde jeg det også slemt. jeg fortalte det til min mor, hun blev sur men hun fik mig til lægen. Er par måneder efter at have snakket med lægen skulle jeg så til samtale på psykiatrisk hostpital. Men jeg ødelagde det. Jeg “stod for sent op.” Og jeg fik ikke den hjælp jeg havde brug for. Istedet flyttede jeg skole. Jeg har venner, men folk griner tit af mig, drenge spørg om min snap som en joke, og jeg har meget angst, og det er det værste jeg ved. Idag startede skole så igen. Jeg troede at vi havde fri kl halv tre, så min mor sagde til mig at hun kunne køre mig i skole også ville jeg tage bussen hjem. Det var okay for mig. Men da jeg kom i skole sagde nogle af mine venner at vi havde fri kl halv tolv, og jeg spurgte dem om der gik nogle busser den tid, og de sagde nej. Så naturligt skriver jeg til min mor at hun skal hente mig halv tolv. Når hun så henter mig, flipper hun helt ud på mig, fordi at folk stod ved busstopstedet, så hun troede at jeg løj, og at jeg bare ikke magtede at tage bussen, og at jeg skulle til at tage mig lidt sammen, fordi hun ikke kunne køre mig rundt hele tiden. Jeg prøvede ærligt at forklare hende at folk at havde sagt at der ikke gik en bus ved den tid, og hvis der havde så ville jeg havde taget den. Hun blev ved og ved. 

Det er selføgelig ikke kun det der gør mig ked af det. Men jeg har virkelig brug for hjælp, men jeg tror ikke at min mor vil prøve at hjælpe mig. Jeg tror bare hun bliver sur igen. Jeg har ærligt lyst til at falde ned i et hul og forsvinde. Der er ikke nogen jeg kan snakke med. Men jeg kan ikke hjælpe migselv længere og jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

Hilsen mig

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2023-08-21T11:13:54 1
Nete

Jeg er virkelig ked af at høre, at du har det så svært, og det er modigt af dig at nå ud og søge hjælp. Det er normalt at føle sig frustreret og overvældet i sådanne situationer, men det er vigtigt at huske, at der er hjælp og støtte tilgængelig for dig.

Selvom det kan virke som om din mor ikke forstår eller reagerer på den måde, du håber, er det vigtigt at fortsætte med at kommunikere med hende. Forsøg at finde en rolig stund, hvor I kan sidde ned og tale sammen. Fortæl hende ærligt om, hvordan du har det, og hvorfor du har brug for hjælp. Prøv at forklare dine følelser og tanker på en rolig og respektfuld måde.

Hvis du oplever, at din mor ikke reagerer positivt eller forstår, kan det være en god idé at involvere en voksen, du stoler på. Dette kunne være en lærer, en skolevejleder, en familiemedlem eller en anden voksen i dit liv. De kan hjælpe med at formidle din situation til din mor og muligvis hjælpe med at arrangere yderligere støtte.

Derudover er det vigtigt at huske, at du ikke er alene. Du nævnte tidligere, at du havde en aftale på et psykiatrisk hospital, men det gik ikke som planlagt. Jeg opfordrer dig til at forsøge igen med hjælp fra en voksen. Psykologer, terapeuter og rådgivere kan hjælpe dig med at håndtere dine følelser, angst og udfordringer, så du ikke føler dig så alene.

Husk, at du har ret til støtte, og der er mennesker, der ønsker at hjælpe dig. Du er ikke alene i dette, og der er muligheder for at forbedre din situation. Vær venlig mod dig selv og søg den nødvendige hjælp for at komme igennem denne svære tid.

Varme tanker<3

N.Juul

2023-08-19T03:12:43 1
Abier

Hej med dig 

Jeg er virkelig ked af at høre, at du har det på den måde. Det er klart, at du går igennem en svær tid, men det er vigtigt at huske, at du ikke er alene om det. Der er mange mennesker, der gerne vil hjælpe dig. Lad mig begynde med at sige, at jeg synes, du er modig. Du har ikke kun givet efter for dine udfordrende følelser, men du har også forsøgt at søge hjælp for at komme op igen. 

Jeg vil begynde med at foreslå, at du finder en rolig tidspunkt til at tale med din mor og bede hende om at genbestille en tid enten ved det psykiatriske hospital eller hos lægen. Det er vigtigt, at du får den hjælp, du har behov for, i stedet for at blive ved med at føle dig dårligere.

For det andet ser det ud til, at du står over for udfordringer med kommunikationen mellem dig og din mor. Jeg kan ikke tilbyde dig en endelig løsning, men jeg vil råde dig til at prøve at forstå, hvorfor din mors adfærd påvirker dig så meget. Vælg det rigtige tidspunkt og forsøg at tale med din mor om, hvordan du føler og tænker om dig selv og jeres forhold. Hvis du ønsker reel hjælp til at forbedre kommunikationen med din mor, kan det være en god idé at søge professionel hjælp, såsom en psykolog eller en rådgiver, eventuelt gennem din skole. Professionel hjælp kan støtte dig med at håndtere din angst, forbedre dit forhold til din mor og håndtere andre udfordringer.

Det er positivt at høre, at du har nogle venner i skolen. Når det kommer til dem, der griner af dig, er det bedste skridt at tage at vise ligegyldighed over for deres adfærd. Forsøg at vise, at du ikke bekymrer dig om, hvad de siger eller gør, og at deres kommentarer ikke påvirker dig. Over tid vil de måske stoppe med at grine af dig, da de vil opdage, at det ikke længere giver den ønskede reaktion. Hvis dette fortsætter med at påvirke dig, kan du også overveje at tale med en voksen på skolen, der kan hjælpe med situationen.

Endelig håber jeg, at mine råd kan være til en vis hjælp for dig. Husk, at du er værdifuld, og at det er helt okay at bede om hjælp, når du har brug for det.

De bedste hilsner 

Abier 


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym