Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-04-13T08:53:15: 1

Brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

Indsendt af pige17 år


Hej ungzone

Jeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår jeg skal sige det til mine forældre. For når jeg prøver er det som om følelsen går væk. 

Jeg går i 10. Klasse på en skole i København og jeg er rigtig skoletræt. Jeg synes jeg keder mig i skolen og det fagligt et kedelige og vi er ikke så mange i min klasse vi er kun 10 elever. 

I pauserene er folk mest på deres mobiltelefon eller spiller spil. Men jeg synes det kedeligt fordi der ikke er andet og lave og jeg ikke rigtig venner med nogen. Jeg snakker fint med dem men jeg går ud af klassen når det her år er gået fordi jeg skal på efterskole. Hvor jeg med stor sandsynlighed skal på FGU bagefter. Men jeg magtet ikke at skulle skifte sted så mange gange.

Mine venner jeg gik i folkeskolen med flyttede for 3 år siden og jeg har ikke rigtig kunne finde ro siden. Min mor sagde at de også skrifter klasse da de går i gymnasiet. Alting ser så anderledes ud nu. Jeg går til psykolog inde i indre by fordi min mor siger jeg skal. Jeg har også prøvet at sige det til hende men det svært. 

Jeg orker ikke mere af verden. Jeg synes jeg ofte har humørsvingninger og det svært og jeg ville helt ærligt ikke rigtig leve mere jeg kan ikke se nogen grund til at leve. Jeg aner ikke hvad jeg ville og jeg fler jeg har fået det ud af mit liv jeg gerne vil. Min mor siger jeg skal lægge det bag mig og lade vær med at se mig selv som eg offer, men jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Det virker dom om mine folkeskole veninder har fået masser sf venner der hvor de er på nær 1. Jeg ved ikke hvad det er jeg gør forkert. 

Kan i hjælpe mig? 

Jeg håber mit brev giver mening for jer

Mvh. den pige der ikke har det så godt. 

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2024-05-05T02:29:24 1
Kirstine

Hej med dig

Det gør mig virkelig ondt at høre, at du har det så svært. Det lyder som om, at du gennemgår en periode med mange udfordringer og følelser, som kan være svære at navigere rundt i, at skolen er en udfordring for dig, både fagligt og socialt. Det er forståeligt, at det kan være svært at føle sig alene og ikke have det godt i skolen. 

Selvom det kan være svært at åbne op for ens forældre eller andre omkring en, er det et vigtig første skridt mod at få hjælp og støtte, så det er modigt af dig at skrive og dele dine følelser. Det kan nemlig være svært at stå med alene.

At gå til en psykolog er en god start, men det er kun en god løsning, hvis man kan få åbnet op, så man på den måde kan få hjælp og få nogle brugbare redskaber med sig. Psykologen kan være en stor støtte og hjælp til at arbejde med dine følelser og finde veje til at takle de udfordringer, du står overfor. Hun kan også hjælpe dig med at finde den rigtige tid og det rigtige sted til samtalen, du overvejer at tage med dine forældre. For selvom du føler, at følelsen forsvinder, når du prøver at tale med dine forældre, kan det være en god idé at prøve igen. 

Jeg vil også anbefale at søge hjælp fra skolen eller andre professionelle, der kan give dig støtte og vejledning i forhold til skoletræthed og din fremtidige uddannelsesplaner.

Selvom det kan virke som om, at alting er mørkt lige nu, så er der håb og muligheder for forandring. Du fortjener at få det bedre, og der er hjælp at få. Det er vigtigt at du ikke føler dig alene i alt det her. Der er mange mennesker og ressourcer, der kan hjælpe dig igennem denne svære tid. Det kan føles som om, at det du går igennem og den manglende lyst vil vare for altid, men der kommer et tidspunkt, hvor man får det bedre. Hvor man er glad, og det er værd at kæmpe for. 

Du er altid velkommen til at skrive herind igen. Du fortjener at få det bedre!

Med venlig hilsen

Kirstine


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym