Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2024-06-04T17:23:09: 1

Brevkassespørgsmål

Vrede og alene

Indsendt af dreng13 år


Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mit temperament eksplodere og jeg bliver helt vildt sur, vær så venlig at hjælpe mig. Jeg er også helt vildt sky og sidder alene i timerne og fritiden jeg har kun 3 rigtige venner hvad skal jeg gøre for ikke at være så sky? Hjælp mig

dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2024-06-09T04:16:31 1
Kirstine

Hej med dig

Tak for dit mod til at dele dine tanker og følelser. Det er ikke let at håndtere vredesproblemer og føle sig sky. Der kan være nogle forskellige ting man kan gøre for at forbedre de forskellige udfordringer.

I forbindelse med din vrede, så prøv at læg mærke til, hvad der typisk udløser din vrede. Er der bestemte situationer, mennesker eller følelser, der får dig til at eksplodere? At kende dine triggere kan hjælpe dig med at forudse og undgå dem. Når du så genkender nogle af de tegn, så prøv at mærk efter i din krop, når du begynder at blive vred. Føler du, at dine hænder knytter sig, din vejrtrækning bliver hurtigere, eller dit hjerte banker hurtigere? At genkende disse tidlige tegn kan hjælpe dig med at tage handling, før du eksploderer. 

Når du mærker og kan genkende dine vredestegn, så kan man forsøge at få sig selv til at slappe af. Prøv at øv dig i dyb vejrtrækning, meditation eller muskelafslapning. Når du føler dig vred, så prøv at tage nogle dybe indåndinger, eller trække dig tilbage til et roligt sted for at køle ned. Du kan måske også prøve at tælle til ti. Det kan lyde basalt, men det hjælper mange i deres vredesudbrud, i alle aldre. 

Det kan også være at du kan lave nogle fysiske aktiviteter, som kan hjælpe dig med at slippe af med overskydende energi og stress. Her dyrker mange motion ved at dyrke sport, gåture eller en anden aktivitet som du finder motivation i. 

For nogle, kan det nogle gange hjælpe at skrive sine følelser ned i en dagbog. Det kan give dig mulighed for at reflektere over dine tanker og finde mønstre i din adfærd.

Det er virkelig flot at du har den selverkendelse og gerne vil have hjælp til at blive bedre med dit temperament. Det kan være nogle af de tips der er listet kan hjælpe dig, men det kan også være at det vil hjælpe dig at snakke med nogen om det. Nogen som kan hjælpe dig med de specifikke punkter - at finde et mønster, og hvad du skal gøre hvis du bliver vred. Det er nogle gange en lettelse at åbne op for nogen som har mulighed for at hjælpe dig med løsninger for dig. Nogen der kan støtte dig og være der for dig. 

I forhold til det med at være sky, er der også nogle tips man kan prøve af. Du kan begynde med små sociale interaktioner, starte ud med små skridt. Sig hej til en klassekammerat, smil til nogen i kantinen, eller spørg en ven om noget simpelt. Små skridt kan hjælpe dig med at opbygge selvtillid. 

Forbered dig på sociale situationer ved at tænke over, hvad du kunne sige, eller ved at øve dig i samtaler med dine tre venner. Jo mere du øver dig, jo mere naturligt vil det føles. En god ide kan være at sætte dig selv små, opnåelige mål for sociale interaktioner. For eksempel, beslut dig for at tale med en ny person hver uge eller deltage i en gruppeaktivitet. 

Prøv at flytte fokus fra dig selv til den person, du taler med. Stil spørgsmål og vis interesse i, hvad de har at sige. Dette kan tage presset af dig og gøre samtaler lettere. Find klubber eller aktiviteter på skolen, der interesserer dig. At dele en interesse med andre kan gøre det lettere at få nye venner og føle sig mindre sky.

Jeg kan godt forstå du gerne vil være mindre sky, og det kan måske hjælpe dig med at opnå det, men jeg vil også gerne nævne at der er noget galt i kun at have tre venner. Bare fordi andre ser ud til at gøre noget andet end en selv, betyder det ikke at det man gør er forkert. Vi er alle forskellige. Tre rigtige venner, kan i mange tilfælde være bedre end udadtil at have mange. 

Husk at vær tålmodig med dig selv. Forandring tager tid, og det er vigtigt at være tålmodig og ikke for hård ved dig selv. Hver lille fremskridt er en sejr, og det er okay at tage det i dit eget tempo.

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym