Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-06-29T19:28:53: 1

Brevkassespørgsmål

Kan jeg have ADHD

Indsendt af pige14 år


Hej ….. 

jeg er en pige på 14, næsten 15 år og jeg har været i tvivl hele vejen igennem mit liv og jeg har en diognotiseret der kan forklare hvorfor min hjerne køre så meget, som den gør.  Jeg har snakket med min sundhedsplejerske og min psykolog om det, og de tror ikke rigtig på mig, men når de prøver og fortælle mig om nogle symptomer, som de ikke tænker jeg har, men jeg kan ikke andet en og genkende det, altså som f.eks

Jeg har så meget søvne besvær at jeg ikke kan blive vækket af et vække ur så snart jeg falde i søvn, da jeg kun er i nogle af de tidlige søvnstadier, efter kun 3 timers søvn.

Jeg skal lave 2-3 ting ad gangen, ellers begynder jeg og kede mig og føler jeg har lyst til og græde.

Jeg er også kommet flere gangen haft piger på besøg og de har efterladt mit værelse i kaos, og når jeg ser det og jeg for det meste ikke kan tage mig sammen til og rydde op sidste jeg mig ind i et andet rum og græder.

Og når jeg skal i senge kan jeg finde 100 andre ting jeg heler vil.

Jeg overtænker alt, så meget at jeg kan få angst anfald.

Jeg tror også rigtig meget jeg har ledt efter en simpel forklaring på hvordan jeg har det, som f. Eks et ord i stedet for og skulle komme med en mega kompliceret livsfortælling. Og for det meste går min over tænkning om akt det her og jeg tror ik jeg kan lade det ligge før jeg for et tydeligt svar.  

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2024-06-29T08:35:24 2
Cecilia

 Hej.

Det lyder som nogle kæmpe følelser du sidder med der, og kan godt forstå du gerne ville finde lidt orden i det. 

Nu kan jeg jo ikke fortælle dig om du har ADHD eller ej, eller en helt anden diagnose, men jeg synes du har gået den rigtige vej ved at tage fat i en psykolog og andre voksne. Måske du også kunne snakke med dine forældre om det, for at få sat ord på? - hvis du selvfølgelig ikke allerede har gjort det.

Umiddelbart tror jeg, at der er mange der ville kunne nikke genkendende til flere af de følelser du oplever. Jeg tror faktisk heller ikke, at det er så unormalt, da du jo er i puberteten. Jeg husker i hvert fald selv, hvor uoverskueligt det hele var, da jeg var det igennem, og kunne se det samme hos min søster. Derfor tror jeg måske heller ikke, at du skal prøve at få dine besværligheder til at passe ned i en bestemt diagnose, men derfor skal du selvfølgelig stadig søge hjælp, hvis du har behov for det. Måske du skal finde nogle måder at få sat det hele i perspektiv, så du bedre kan overskue det hele. Dette kunne være ved at italesætte dine problemer med venner eller familie, eller måske ved at koge de ting, du synes er uoverskueligt, ned i mindre bidder (næsten som en tjekliste), og så den vej igennem gør det mere overskueligt. Det kan også være en hel tredje måde, som virker for dig. 

Jeg kan godt forstå du søger en diagnose, for den kan hjælpe med at sætte ord på det hele, og få en bedre forståelse for hvad man står med. Men husk! man kan godt have det svært uden, at man nødvendigvis har en diagnose. Det kommer vi desværre alle ud fra. Det vigtigste er, at du finder en måde at arbejde med det der er svært. Hvis du dog virkelig føler, at der er noget galt, og at du har en diagnose, så kan det være, at du skal presse mere på, måske gå til en anden psykolog eller få dine forældre til at bakke dig op.

Lige meget hvad, skal du huske at det nok skal blive bedre.

Håber du kan bruge det til noget.

Vh, Cecilia.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym